Τρίτη 23 Αυγούστου 2011

Η *ΩΡΑΙΑ ΕΛΕΝΗ* ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΓΑΛΑΤΕΙΑΣ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ


Την Δευτέρα 22 Αυγούστου 2011 με αφορμή τον εορτασμό του ναού της Παναγίας της Γαλάτειας, στο πλαίσιο του οποίου τελείται το ετήσιο πανηγύρι του χωριού (εννιάμερα της Παναγίας), ο πολιτιστικός σύλλογος "Κόζιανη" συμμετείχε στις εκδηλώσεις που διοργάνωσε ο τοπικός πολιτιστικός σύλλογος της Γαλάτειας Πτολεμαΐδας.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν στις 7 μ.μ. της Δευτέρας με πανηγυρικό εσπερινό και περιφορά της εικόνας της Παναγίας. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε παρέλαση των 25 χορευτικών συγκροτημάτων από όλη την Ελλάδα που συμμετείχαν στην εκδήλωση, στο προαύλιο του παλαιού Δημοτικού Σχολείου, οπου και παρουσίασαν χορούς και τραγούδια από διάφορα μέρη της χώρας.
Για δευτερη συνεχομενη χρονια, η παρουσια του Συλλογου Γυναικων Ροδιανης *Η ωραια Ελενη*, στις εκδηλωσεις της Γαλατειας,ηταν καταπληκτικη.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε πλήθος κόσμου, η Δήμαρχος Πτολεμαΐδας κα Βρυζίδου, ο Αντιδήμαρχος κος Μπίγγας και οι Περιφερειακοί σύμβουλοι κ.κ Παπαδόπουλος και Τσότσος.

Αψογη η φιλοξενία των κατοίκων του χωριού με τα πλούσια εδέσματα που έκαναν οι γυναίκες και το άφθονο κρασί που πρόσφεραν.

Στο τέλος ακολούθησε δημοτικο-λαϊκό γλέντι όπου συμμετείχαν οι χορευτές των συλλόγων και οι ολοι οι παρευρισκόμενοι θεατές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου