Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2015

Ο Συλλογος γυναικων Ροδιανης, στην Αίθουσα Τέχνης Κοζάνης

Ο Οργανισμός Αθλητισμού-Πολιτισμού και Νεολαίας του Δήμου Κοζάνης σε συνεργασία με το Μουσικό Πολύτροπο του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Α.Π.Θ και τους Πολιτιστικούς Συλλόγους Ροδιανής και Αιανής, διοργάνωσαν μουσικοχορευτική παράσταση με τίτλο: «Τραγούδια και χοροί από την Ήπειρο, τη Μακεδονία και τη Θράκη» σε σκηνοθετική επιμέλεια και μουσική διδασκαλία Γιάννη Καϊμάκη. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σήμερα Σάββατο 7 Νοεμβρίου στην Αίθουσα Τέχνης Δήμου Κοζάνης, ενώ συμμετείχαν οι γυναίκες του Πολιτιστικού Συλλόγου Ροδιανής. 
Το “Μουσικό Πολύτροπο” είναι ένα σύνολο φοιτητών του Τμήματος Μουσικών
Σπουδών του Α.Π.Θ., που δημιουργήθηκε το 1994 από τον Αναπληρωτή καθηγητή του Τμήματος Μουσικών Σπουδών Γιάννη Καïμάκη και ενδιαφέρεται να μεταφέρει σε πράξη τις θεωρητικές γνώσεις των μαθημάτων. Προσπαθεί να βιώσει την ελληνική δημοτική παράδοση και να τη διαδώσει.
Το «Μουσικό Πολύτροπο» δεν αποδίδει τα τραγούδια στατικά, αλλά τα παρουσιάζει σε σκηνική μορφή. Η προσπάθειά τους έχει χαρακτήρα ερευνητικό, μουσικοπαιδαγωγικό και καλλιτεχνικό. Προηγείται η συλλογή δημοτικών τραγουδιών από αυθεντικούς εκτελεστές με ηχογραφήσεις που γίνονται επιτόπου από μέλη του “Μουσικού Πολύτροπου” με την εποπτεία του Γιάννη Καïμάκη.
Το σχήμα εμφανίστηκε σε πολλές πόλεις της Ελλάδας, σε περιοδείες ή μεμονωμένες παραστάσεις (Θεσ/νίκη, Αθήνα, Κιλκίς, Σέρρες, Αμφίπολη, Σαμοθράκη, Ελευθερούπολη, Γιάννενα, Ξάνθη, Έδεσσα, Λευκάδα, Λαγκαδά, Λαμία, Κατερίνη, Πρέβεζα, Άρτα, Κρήτη, Πελλοπόνησο, Θράκη κ.α.). Περιόδευσε σε Γερμανία, Αυστρία, Βέλγιο, Ιταλία, Γαλλία, Ισπανία, Ουγγαρία, Ρουμανία, Βουλγαρία, Τουρκία.
Θανάσης Τέγος
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ   
https://www.youtube.com/watch?v=QWFelWgGIUA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου