Κυριακή 13 Μαΐου 2012

ΚΩΣΤΑΣ ΡΟΥΣΙΑΔΗΣ - ΜΙΑ ΖΩΗ ΜΠΑΛΛΑ ! ! ! !




Ο Κωστας Ρουσιαδης γεννηθηκε στη Ροδιανη το 1952.Απο πολυ μικρος δειχνει το ταλεντο του και την μεγαλη αγαπη του για τη μπαλλα.Περπατουσε μονιμα με μια μπαλλα στα χερια του,(πλαστικη τότε).Στα αλωνια περνουσε τις περισσοτερες ωρες του, αφου στο χωριο ακομα δεν υπηρχε γηπεδο.Δυο εστιες με πετρες και οι ομαδες ηταν ετοιμες.Απο τη μια μερια αυτος και ενας τερματοφυλακας και απο την αλλη μερια,ολοι οι αλλοι.....Νικητης σχεδον παντα.Αν εχανε, δεν μιλιοτανε...Αστειρευτο ταλεντο,πολυ μεγαλη τεχνικη καταρτιση,πεισμα, εγωισμο και λατρεια για ποδοσφαιρο.
Το 1969 βρισκεται ενα βημα απο μια πολυ μεγαλη μεταγραφη στην Α΄ Εθνικη, και στην ΑΕΚ του Μιμη Παπαιωαννου,η οποια ομως για καποιους λογους δεν εγινε ποτε.Την επομενη χρονια ομως θα αποκτηθει απο την Κοζανη που αγωνιζονταν στην Β΄ Εθνικη κατηγορια.Ο 18χρονος Κωστας,αγωνιζομενος σαν δεξιος μπακ-χαφ, θα μεινει στην ομαδα εως το 1978, αποκτωντας μεγαλες εμπειριες και μεγαλες ποδοσφαιρικες στιγμες.Αγωνιστηκε αντιπαλος με τον Παναθηναικο στη Λεωφορο, για το κυπελλο Ελλαδας,οπου ειχε σβησει τον προσωπικο του αντιπαλο Βαγγη,αλλα η Κοζανη ειχε χασει με 2-0.Σε φιλικο αγωνα με τον Ολυμπιακο,θα βρει απεναντι του, τον Δεληκαρη,το Λοσαντα,τον Γκαιτατζη,τον Ρομεν Αργυρουδη, τον Υβ Τριανταφυλλο,το Συνετοπουλο κ.α.
Το 1974 σε εναν αγωνα πρωταθληματος με τη Λαρισα,θα αναγκασει τον αντιπαλο προπονητη κ.Καραμφιλοβιτς να τον συγχαρει για την εμφανιση του.Σε αγωνα κυπελου της Κοζανης με την μεγαλη τοτε ομαδα του Αιγαλεω,νικητρια η Κοζανη με 2-0, και απιστευτη εμφανιση απο τον Ρουσιαδη,ο οποιος ηταν ο καλιτερος των 22,και μαλιστα θα φυγει απο τον αγωνα με σπασμενη τη μυτη του!!!
Το 1978 και για δυο χρονια αγωνιζεται με τη φανελα του Βελβενδου στην Α΄ κατηγορια.Η ομαδα θα τερματισει πρωτη, αλλα θα χασει στα πεναλτυ, στα μπαραζ ανοδου για τη Γ΄ Εθνικη Κατηγορια απο τη Φλωρινα.
Το 1981 μεχρι το 1987 αγωνιζεται στη Δοξα Μεσσιανης στην Γ΄ κατηγορια,την οποια θα την παρει απο το χερι και διαδοχικα θα ανεβει στην Β΄ και στην Α΄κατηγορια ,και παρα λιγο να ανεβει και στην Δ΄ Εθνικη.
Το 1987 και για δυο χρονια, ερχεται να βοηθησει τη ΔΟΞΑ Ροδιανης σαν παιχτης και συγχρονως ειναι και προπονητης στην ομαδα της Αναγεννησης Κτενιου,η οποια για πρωτη φορα στην ιστορια της θα ανεβει στην Β΄κατηγορια.
Απο το 1989 εως το 1997 θα ειναι παικτης και προπονητης στη ΔΟΞΑ Ροδιανης.Η ομαδα απο την Γ΄κατηγορια θα ανεβει στην Β΄ και το 1990 και για δυο χρονια στην Α΄κατηγορια της ΕΠΣ Κοζανης οπου και θα φτασει στους 4 του κυπελλου της ΕΠΣ,για να χασει με 3-2 απο τη Γαλατινη.Το 1997 θα κρεμασει οριστικα τα ποδοσφαιρικα του παπουτσια και θα ασχοληθει απο δω και περα σαν προπονητης.
1997-1999 Προπονητης στην Ξηρολιμνη,η οποια ανεβαινει στην Β΄ κατηγορια.
2000-2005 Προπονητης στην Ποντινη Γρεβενων.Η ομαδα ανεβαινει πρωτα στη Β΄ και μετα στην Α΄κατηγορια της ΕΠΣ Γρεβενων και το 2004 παιρνει και το κυπελλο της ΕΠΣ Γρεβενων.
2005-2007 Προπονητης στη ΔΟΞΑ Ροδιανης και στην Β΄ κατηγορια.Το 2006 η ομαδα του,ειναι μια ανασα απο την ανοδο,αλλα στον τελευταιο αγωνα στο παλιο γηπεδο της Ροδιανης, ισοφαριζεται στις καθυστερησεις του αγωνα σε 1-1, απο την ομαδα της Ελατης και για ενα βαθμο θα χασει την ανοδο για την Α΄κατηγορια.
Το 2008 θα επανελθει στην Ποντινη,οπου συνεχιζει μεχρι και σημερα να ειναι ο προπονητης της.Η ομαδα απο τη Β΄ θα ανεβει κατηγορια και μαλιστα θα ξαναπαει και στον τελικο του κυπελου της ΕΠΣ Γρεβενων, για να χασει απο τον Πυρσο Γρεβενων με 2-0.
Φετος η ομαδα της Ποντινης ,παιζοντας πολυ καλο ποδοσφαιρο,πηρε τελικα την 6η θεση στη βαθμολογια,η οποια ειναι για την Ποντινη,η καλιτερη θεση ολων των εποχων.
Υστερα απο ολα αυτα, τι αλλο να πω ......ΚΩΣΤΑΣ ΡΟΥΣΙΑΔΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου